Rehberlik: Bireylere çağdaş dünyanın ihtiyacı olan mutlu ve üretken insanlar olabilmeleri için gerekli niteliklere ulaşmaları amacıyla uzman kişilerce yapılan yardımları içeren bir süreçtir.
Rehberlik servisi olarak öğrencilerimizin kendilerini tanımalarına, karşılaştıkları problemleri çözebilmelerine, kendileri ve gelecekleri ile ilgili sağlıklı kararlar alabilmelerine, toplumun sorumlu ve uyumlu birer üyesi olarak kendilerini gerçekleştirebilmelerine yönelik hizmet vermektedir.
7.İzleme, değerlendirme ve araştırma hizmetleri biçiminde sınıflandırılır.
Psikolojik Danışma: Bireyin kendini tanıması, geliştirmesi, kendisine ve çevresine uyum sağlaması, sorunlarını çözmesi ve sağlıklı kararlar verebilmesi için yapılan çalışmalar.
Oryantasyon: Öğrencilere okulu, çevresini ve buralarda yararlanabileceği imkanları tanıtmaya yönelik etkinliklerdir.
Bireyi Tanıma: Her öğrencinin tüm yönleri, çeşitli ölçme ve değerlendirme yöntem ve tekniklerini kullanarak ortaya çıkarmaya yönelik faaliyetler içerir. Bireyi tanıma etkinliklerinin temel amacı öğrencilerin kendilerini tanımalarına yardım için gerekli verileri elde etmektir.
Bilgi Verme: Öğrencilerin ihtiyaç duyacağı eğitsel ve mesleki nitelikli tüm bilgilerin toplanması ve bunların çeşitli yöntemlerle öğrencilere duyurulmasına yönelik etkinlikleri içerir.
Müşavirlik: Okul personeli ve velilere yönelik olarak, okulun ve evin öğrenciler için ‘’öğrenmeye’’ daha uygun bir ortam olmasını sağlamaya yönelik etkinliklerdir.
Yerleştirme:Yerleştirmeler Teog sınavları ve Okul sınav sonuçları baz alınarak bir üst kuruma yerleştirme sağlanmaktadır.Zaman zaman eski mezunlarımızın okula davetleri de öğrencilerimiz üzerinde önemli olumlu katkılar sağladığı görülmektedir.
İzleme:Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin hangi okullara yerleştirildikleri ile ilgili ilan -duyuru panolarla sağlanmaktadır.
Bu amaçla; okulumuz da Bireysel rehberlik, Eğitsel rehberlik , Mesleki rehberlik alanlarında bireysel görüşmeler, grup çalışmaları ve bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır. Hızla gelişen teknoloji toplumları ve bireyleri de etkilemekte olduğundan herkes için her alanda rehberlik ihtiyacı giderek artmaktadır. Bu nedenle velilerimize yönelik olarak da, “Anne-Baba Tutumları”, “Etkili İletişim”, “Sınav Kaygısı”, “Ergenlik Çağı”, “Gelişim Çağı Özellikleri”, “Aile İçi İletişim” gibi konularda bilgilendirme paylaşım seminerleri düzenlenmektedir.
RANDEVU NASIL ALINIR?
Okul çalışma saatleri içinde Okul Rehberlik Servisinden öğrenci velileri, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz görüşmek istedikleri konularda bizlerden yüz yüze randevu alabilirler.
REHBERLİK SERVİSİ İŞLEYİŞİ
Rehberlik Servisinde 2(İki)Rehber Öretmen görev yapmaktadır.